Hírek

Aki fullad, az nem tud mozogni! - COPD Világnap, 2019. november 20.

 

A súlyos oxigénhiány jelentősen korlátozza a betegek közlekedőképességét, ezért a mozgáskorlátozott kedvezmények kiterjesztését kéri a Légúti Betegek Országos Egyesülete a tartós oxigénpótlásra szoruló betegek részére.

Még mindig túl sokan halnak meg tüdőgyulladásban!

 

Megkezdődött az influenza és a tüdőgyulladás elleni oltási szezon.

Horkolás? Fáradt ébredés?

A horkolás rendkívül kellemetlen lehet annak, aki nem tud aludni a másik horkolásától, sokan nem is tudják, hogy a horkolás súlyos betegségek figyelmeztető jele lehet.

Már látótér vizsgálat is elérhető a szemészeti szakrendelésünkön!

 

2019. augusztus 26-ától végzi a látótér vizsgálatát dr. Kiss Krisztina szemész szakorvos az Erzsébet Gondozóházban.

Miért köhögünk ilyen sokat szeptemberben?

 

szeptemberi kohogesA parlagfű még javában ontja a pollenjeit, amely sok százezer gyermeknek és felnőttnek okoz rendkívül kellemetlen allergiás tüneteket. Van, akinek „csak” az orra folyik, tüsszög, van, aki nem tud aludni sem az orrdugulástól, mások könnyeznek, viszket a szemük, fáj vagy kapar a torkuk, az asztmások pedig köhögnek vagy fulladnak.

Reumatológiai szakrendelés indul az Erzsébet Gondozóházban


dr lengyel agnes reumatologus szakorvosDr. Lengyel Ágnes, reumatológus szakorvos rendelése 2019. augusztus 26-tól, hétfői és keddi napokon vehető igénybe.

Betiltanák a dohányzást a 2020 után születetteknek?

 

cigiOktóber 18-án vázolta tervét a nemdohányzókért felelős kormánybiztossá lett Lázár János, aki lényegében teljesen betiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek, hogy egyáltalán ne vásárolhassanak dohányterméket Magyarországon.

Gyors és kényelmes tüdőgyógyászati ellátás Gödöllőn asztmásoknak és COPD-seknek

 

Lassan vége a pollenszezonnak, és már itt a légúti fertőzések ideje! Az asztmásoknak és a COPD-s betegnek is jól fel kell készülniük a hideg évszakra.