Mire számíthat a vizsgálat során?

Mire számíthat a páciens a klinikai vizsgálat során?

A beteget először részletesen tájékoztatjuk a vizsgálat menetéről, a vizsgálattal és a vizsgálati készítménnyel kapcsolatos ismert várható előnyökről és kockázatokról.

A vizsgálattal kapcsolatos beavatkozásokat, eljárásokat, kezelést csak akkor tudjuk elkezdeni, ha a beteg abba írásos beleegyezését adta.

A klinikai vizsgálatban résztvevők a vizsgálati program során vagy a saját gyógyszerüket használják tovább, vagy térítésmentesen ellátjuk őket a vizsgálati készítménnyel. A betegek a vizsgálatban való részvételért fizetséget nem kapnak, de indokolt költségeiket megtérítjük.

A vizsgálatba való belépést követően minden beteg ingyenes általános és alapos állapotfelmérésen és orvosi kivizsgáláson vesz részt, amely általában magában foglal egy részletes kórtörténet felmérést, egy belgyógyászati orvosi vizsgálatot, vér- és vizeletvizsgálatot, EKG-t, és a vizsgálat jellegének megfelelő speciális vizsgálatokat is, pl. asztmás vagy COPD-s betegeknél légzésfunkciós vizsgálatot is.

A páciens csak akkor léphet tovább a program következő szakaszába, ha megfelel a vizsgálat bevonási kritériumainak, és nem kell kizárni a program protokollja által meghatározott egyéb okok, eddig nem ismert vagy a vártnál súlyosabb betegségek miatt.

Az előzetes állapotfelmérés védi mind a beteget, mind a vizsgálót, mind a szponzort az elkerülhető kockázatoktól.

A vizsgálati program szoros orvosi felügyelet mellett zajlik. A beteg előre meghatározott időpontokban jön a soron következő vizitekre, a vizitek között pedig jelentkezik a vizsgáló orvosánál, ha bármilyen nem várt eseményt/változást észlel az egészségi állapotában.

A klinikai vizsgálatokban részvevő páciensek az állami vagy a magánorvosi ellátás során tapasztaltnál általában sokkal több időt töltenek az egészségügyi személyzettel. A vizsgálatok előtt gyakorlatilag nincs várakozási idő, és van idő az egészségügyi problémák részletes megbeszélésére is.

A klinikai vizsgálati programokban résztvevő pácienseink számára a program idejére ingyenes hozzáférést biztosítunk az Erzsébet Gondozóháznak a vizsgálati protokoll által engedélyezett szolgáltatásaihoz.

A klinikai vizsgálatok résztvevői számára a vizsgálat ideje alatt minden, a kutatási programmal kapcsolatos vizsgálat és kezelés ingyenes – a magánrendelőben is.

A klinikai kutatási programban való részvétel minden esetben:

  • Önkéntes
  • Részletes felvilágosításon alapuló írásos beleegyezésen alapul
  • A beleegyezés bármikor visszavonható

Köszönjük

Hogy megosztja oldalunk tartalmát mással is...