A klinikai vizsgálatok hátrányai

A beteg a beleegyező nyilatkozat aláírásával elfogadja, hogy a vizsgálati szert előírás szerint használja. Gyakran adunk a betegnek betegnaplót, amelyen minden nap le kell jelentenie, hogy volt, történt-e valamilyen váratlan, az egészségét érintő esemény, kapott-e új gyógyszert, igénybe kellett-e vennie valamilyen egészségügyi szolgáltatást.

A megbeszélt időpontokban pontosan meg kell jelennie a betegviziteken, és aktív közreműködésével segítenie kell a vizsgálati protokollban leírt mérések, vizsgálatok, beavatkozások sikeres teljesítését.

A vizsgálati szerek használata során, miként valamennyi gyógyszernél, előfordulhatnak nemkívánatos események, amelyeket a betegnek jelentenie kell a kezelőorvosának.

A vizsgálati szert mindig a vizsgálói csapat valamelyik tagja előtt kapja a páciens, és mind előtte, mind utána megfigyeljük a beteget, és mérjük alapvető élettani funkcióit (vérnyomás, pulzus, EKG, légzésfunkció stb.). Ez a szoros követés, a beteg gyógyszerhasználatának gyakori ellenőrzése lehetővé teszi, hogy az esetleges nemkívánatos eseményeket sokkal korábban felismerjük, és ha szükséges, tegyünk ellene.

A hagyományos ambuláns orvos-beteg találkozásokkal szemben a páciens úgy megy haza a vizitről, hogy ő is tudja, és a vizsgálóorvos is tudja, milyen hatása van, vagy lehet a vizsgálati szernek a betegre, nagyjából mire számíthatunk a következő vizitig.

Köszönjük

Hogy megosztja oldalunk tartalmát mással is...