Orvosi vizsgálatok, kezelések

Orvosi vizsgálatok

Szakorvosi vizsgálat (első vizsgálat)

Tartalmazza az általános kórisme (anamnézis) felvételét, a fizikális orvosi vizsgálatot, a vizsgálati eredmények alapján a beteg tájékoztatását az aktuális állapotára vonatkozóan, kivizsgálási és terápiás terv összeállítása, annak megbeszélése a beteggel. A szükséges gyógyszerek felírása, szakorvosi javaslat adása, a későbbi kontroll szükségességének megbeszélése, lehetőség szerint időpont-egyeztetés. Tüdőgyógyászati vizsgálatnál az első orvosi vizsgálat része egy légzésfunkciós vizsgálat is.

Kontroll orvosi vizsgálat (3 hónapon belül)

Ugyanazzal a problémával jelenik meg a páciens 3 hónapon belül kontroll vizsgálatra a korábbi viziten egyeztetett időpontban, vagy a beteg állapotának nem kielégítő javulása miatt. Tartalmában megegyezik az első vizsgálatéval, de időtartama általában rövidebb annál, mivel ismert betegről és állapotról van szó.

Leszokást támogató tanácsadás (1. vizit)

A dohányzásról leszokáshoz orvosi segítséget kérő beteg első vizitje. Az általános belgyógyászati kivizsgálás mellett kitérünk a páciens dohányzási szokásaira, felmérjük a nikotinfüggőség és a dohányzással kapcsolatos pszichés ragaszkodás mértékét, a dohányos környezetét, illetve a dohányzásfüggőség gyógyítását segítő és hátráltató tényezőket. Egyéni leszokási tervet állítunk össze. Amennyiben szükséges, felírjuk a leszokást segítő gyógyszereket. Általában az első vizsgálat része egy testsúlymérés, egy légzésfunkciós vizsgálat, egy EKG, egy vérnyomás- és egy CO-mérés.
Kérjük, hogy a leszokási célból hozzánk jelentkező betegek hozzák magukkal utolsó mellkasi röntgenfelvételüket vagy annak leletét. Ha ilyen nincs, akkor beutalót adunk mellkasi rtg-felvétel elkészítésére.
A leszokást támogató első vizit hossza általában 30-60 perc.

Leszokást támogató tanácsadás (kontroll vizit)

A leszokást támogató első vizitet követően 3 hónapon belül általában 6 alkalommal jön vissza a páciens ún. kontroll vizitre. Itt megbeszéljük a leszokási folyamatban elért eredményeket. Kijavítjuk az esetleges hibákat, Asztmás és COPD-s betegnél ellenőrizhetjük a légzésfunkciót is. A leszokást támogató kontroll vizit hossza kb. 15 perc.

Kezelések

Nyiroködéma kezelés

Hamarosan...

Tovább a kategóriában: « Bejelentkezés magánrendelésre

Köszönjük

Hogy megosztja oldalunk tartalmát mással is...