Laborvizsgálatok

Labor (helyben)

CRP (C-reaktív fehérje)
A CRP szintje a gyulladás megjelenése után néhány órán belül megnő a szérumban. Érzékeny, de specifikus jellemzője gyulladásoknak, akut sérüléseknek, bakteriális fertőzéseknek.  A betegség gyógyulása esetén a CRP szintje néhány napon belül csökken.

Hemoglobin A1C (glikált hemoglobin, HbA1C)
A glikált hemoglobin (HbA1C) értéket a cukorszint hosszú távú ellenőrzésére használják. A tesztet a cukorbetegség diagnózisának felállításakor el kell végezni, majd általában 3-6 havonta ellenőrizni. A HbA1C szintje a vizsgálatot megelőző 60-120 nap vércukor koncentrációira vonatkozóan ad információt, azon belül is leginkább a méréshez közelebbi időszakra.

Vércukormérés
Ujjbegyből vett vérmintából gyors vércukorszint meghatározás elsősorban cukorbetegek részére.

D-dimer
A D-dimer vizsgálat elősegíti a friss mélyvénás trombózis, illetve a tüdőembólia diagnosztikáját. Friss trombózisok esetén a D-dimer szintje emelkedett. Alacsony D-dimer szint mellett a friss trombózis vagy tüdőembólia valószínűsége kicsi.

Labor (általános)

Szerződött laborpartnereink segítségével, lehetőségünk van laborvizsgálatok elvégzésére is, amennyiben a beteg igényt tart erre. Lehetőség van a vérkép teljes minőségi és mennyiségi vizsgálatára, májfunkciós AST(GOT) ALT(GPT) ALP, GGT, össz-bilirubin, se bilirubin), ion és vesefunkciós értékek (nátrium-ion, kálium-ion, karbamid-nitrogen, kreatinin, húgysav) gyulladási faktorok: CRP, vérsejtsüllyedés (We) vizsgálata mellett vércukor, koleszterin (LDL, HDL), triglicerid, összfehérje, albumin, LDH, amiláz, prothrombin, INR meghatározására is. Emellett végeznek teljes vizelet vizsgálatot. Az erre vonatkozó költségekről betegeink az Áraink menüpont alatt tájékozódhatnak.

Labor (allergológia)

Vérmintából teljes (össz) IgE és specifikus IgE-szint meghatározására van lehetőség inhalatív (belélegezhető), nutritív (táplálkozási) allergének, illetve néhány gyógyszer vonatkozásában.
A vizsgálatok teljes árát a mérések száma és a szállítási költségek ismeretében egyedileg kalkuláljuk.

Köszönjük

Hogy megosztja oldalunk tartalmát mással is...