×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 267

Allergia-tesztek

Prick-teszt (bőrteszt)

Az allergia-teszteket azért végezzük, hogy megállapítsuk, mely légzési allergén (szénanátha, asztma), élelmiszer allergén (csalánkiütés) vagy kontakt allergén (ekcéma) váltja ki az allergiás tüneteket.
Az azonnali típusú allergiás reakció mutatható ki ezzel az eljárással, amely a csalánkiütés, asztma, szénanátha kialakulásában szerepel. A Prick-teszt vizsgálat gyors, orvosi felügyelet mellett biztonságos.

A vizsgálat során egy vagy több allergén anyagból 1-1 cseppet juttatunk az alkar bőrére, melyet óvatosan beszúrunk a szaruréteg alá. Ha az egyén allergiás a beadott anyagra, a beszúrás helyén apró csalánkiütés, viszkető duzzanat jelentkezik. A leolvasás a beszúrás után 15 perccel történik.

A vizsgálatot 3 éves kor felett javasolt végezni, ép bőrön. A vizsgálat előtt a vizsgálatot végző orvost az állandóan vagy alkalomszerűen szedett gyógyszerekről tájékoztatni kell, mivel ezek a vizsgálat eredményét befolyásolhatják! Nem szabad bőrtesztet végezni súlyos allergiás tünetek fennállásakor, illetve közvetlenül utána, lázzal járó fertőző betegségek idején, súlyos fokú asztmás állapotban vagy egyéb akut betegségben. Nem végezhető olyan bőrterületen, ahol elváltozás vagy napégés van.

IgE-meghatározás

Partnerünk segítségével a levett vérmintából lehetőség van az allergiás állapotokban megemelkedő immunglobulin, az IgE szintjének a meghatározására.

Az IgE szérum koncentrációja jelentősen emelkedhet allergiás betegségekben, élősködők, bélférgesség, különböző fertőzések esetén, illetve számos ritka kórképben.
A magas teljes IgE koncentrációval rendelkező páciensek általában sok specifikus allergénre is érzékenységet mutatnak, és azokra vonatkozóan a specifikus IgE-szintjük is magas.

Teljes (össz) IgE és specifikus IgE-szint meghatározására van lehetőség inhalatív (belélegezhető), nutritív (táplálkozási) allergének, illetve néhány gyógyszer vonatkozásában. A vizsgálatok teljes árát a mérések száma és a szállítási költségek ismeretében egyedileg kalkuláljuk.

Köszönjük

Hogy megosztja oldalunk tartalmát mással is...